O Radionici

 

Matematička radionica mladih počela je sa radom 1999. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu. Grupa entuzijasta iz redova profesora i asistenata Fakulteta, na čelu sa prof. dr Branislavom Popovićem, započela je pionirski projekat u cilju promovisanja vaspitne vrednosti matematike (u formiranju ličnosti kroz razvijanje logičkog mišljenja i stvaralačkih sposobnosti pri rešavanju problema).

Matematička radionica svojim radom u oblasti MATEMATIKE i PROGRAMIRANJA obuhvata učenike osnovnih i srednjih škola. Želja da se grupa učenika sa istim interesovanjima i voljom za dodatnim matematičkim i informatičkim obrazovanjem okupi na jednom mestu, vremenom je postala priznata od strane mnogih državnih institucija (na osnovu iskustva u Radionici, mnogi profesori su postali članovi državnih komisija, urednici i članov redakcija stručnih i popularnih časopisa,...) kao i od strane lokalne samouprave grada Kragujevca (koja jednim delom i obezbeđuje materijalna sredstva za rad).

Predavače u Radionici čine profesori i asistenti sa nekoliko fakulteta u Srbiji, nastavnici dokazani u svom dugogodišnjem radu i studenti (nekadašnji polaznici Radionice) sa bogatim takmičarskim iskustvom. Dokaz kvalitetnog i kontinuiranog rada Matematičke radionice mladih predstavljaju uspesi i priznanja naših polaznika, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

 

Login